Vakáció utáni vakáció

Vakáció utáni vakáció

Tiszteletre méltó, ha valaki nyaralás után rögtön vissza ugrik a mókuskerékbe, de ha valamikor érdemes megállni és egy mély levegőt venni, az legyen a pihenés utáni első néhány nap! Ne vesd bele magad az őrületbe, hanem inkább tervezd meg az idődet és szépen szokj vissza a mindennapi hajtásba.

Ahogy az irodában az élet visszatér a normális medrébe, használd fel ezeket a tippeket, hogy hasznosan tudd eltölteni az idődet:

  • Vakáció utáni vakáció

Rendben, talán nem Olaszországba kéne menni miután visszajöttél Spanyolországból, de sokat tud segíteni, ha nem folyamatos meetingekre térsz vissza, hanem hagysz egy kis időt, hogy utolérd magad. Beszélgess a kollégákkal, hogy miről maradtál le, mi történt és szépen lassan rázódj vissza a napi rutinodba. Kezeld az első néhány napot úgy, mint a nyaralásod kiterjesztésének, de azért foglalkozz a munkáddal is és a próbáld meg a margharitát elhagyni!

  • Hova és hogyan megy az enerdiád

Gondold végig, hogy hova és hogyan fekteted be az energiád. Megtervezed a napi vagy akár a heti tennivalóidat? Mennyire tudatosan alakítod az idődet? Tökéletes alkalom ahogyan visszatérsz, hogy újra kialakítsd a napi ritmusodat.

  • A kezdet ünneplése

Gyakran a dolgok végét ünnepeljük - a munkaidő vége, a vakáció előtti utolsó nap vagy egy sikeres projekt lezárása. Miért is ne ünnepeljük valaminek a kezdetét? Szedd össze a csapatodat ahogyan mindannyian visszatérnek a nyaralásból és ünnepeljétek meg az új projekt vagy az új negyedév indítását. Osszátok meg egymással céljaitokat az elkövetkező időszakra vonatkozóan, adjatok egymásnak visszacsatolást, hogy mit lehetne jobban csinálna vagy csak beszélgessetek, hogy mindenki képben legyen.

  • Mondj köszönetet előre is

Amikor az embernek sok dolga van, akkor könnyen el tudja felejteni az alapokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy direkt bunkó akarsz lenni, egyszerűen csak túl sok dologgal kell egyszerre foglalkoznod. Lépj hátra egyet és próbáld meg beépíteni ezt az egyszerű szót a mindennapjaidba - Köszönöm.
Nem csak a kollégáid fogják jobban érezni magukat, hanem magadnak is jót teszel, ha pozitívan állsz mindenhez!

  • Tervezd meg a következő évre a vakációidat

Érdekes módon Amerikában az emberek jó része nem használja ki a fizetett szabadságát. Szerencsére mi nem szenvedünk ebben a betegségben. Próbáld meg megtervezni a következő 12 hónapra a szabadnapjaidat. Vegyél ki a szülinapodra egyet, más napokat tölts el a barátaiddal és tervezd be azt a családi nyaralást Horvátországba már most! Így egész évben (de főleg a szabadnapok közelettével) motivál és segít produktív maradni!

 

Nem vagy megelégedve a munkahelyi teljesítményeddel? Ne szenvedj egy olyan munkában, ami nem motivál, találd meg velünk az álomállásod!

 

Forrás:
https://www.inc.com/val-wright/how-to-rapidly-maximize-your-productivity-after-a-vacation.html

article image

4 egyedi vállalati hagyomány a nagyvilágból

Ha besétálsz a Gusto irodájába, akkor gyorsan észre fogod venni, hogy senkin sincsen cipő. Sőt, még
Read More >
article image

4 karrierépítő előnye a távmunkának

A legtöbben még mindig úgy gondolnak az otthonról dolgozásra, mint egy lehetetlen vágyálomra. Azonba
Read More >
article image

5 órás munkanap? Lehetséges.

Miként hat a produktivitásra, ha az ember lerövidíti munkaóráit, és hozzájárulhat-e az esélyegyenlős
Read More >