Új munkatárs fogadása

Új munkatárs fogadása

Az új kolléga üdvözlése több, mint egy hivatalos bejelentés és egy körlevél. Az első benyomást pedig nem csak a főnökök és menedzserek teszik, hanem már az első telefonos interjún elkezdődik. Mit lehet tenni, hogy az újonc gyorsan a csapat részeseként érezze magát?

 

  • Levelezés

A HR csapat valószínűleg fog küldeni egy sztenderd üdvözlő e-mail-t, de amint azt említettük már, ez közel sem elég! Küldj egy személyesebbet te is. (Még akkor is, ha a sztenderd HR levél tőled érkezett.) Írd le, hogy ki vagy, mi a feladatod a vállalatnál és mennyire izgatott vagy, hogy egy újabb ember csatlakozik a csapathoz. Ajánld fel neki, hogy forduljon hozzád, ha valamiben elakad és biztosra veheted, hogy rögtön otthon érzi magát.

 

  • Kollégakollázs 

Az egyik legnagyobb kihívás az újonnan érkezőknek, hogy megtanulják, hogy ki kicsoda és mit csinál. Ezért érdemes nem csak egy névlistát küldeni, hanem egy kis gyűjteményt is, amiben benne van a fényképük, hogy mit csinálnak a vállalaton belül és akár még 1-2 szó a hobbijukról vagy kiskedvencükről vagy akármiről, amit meg szeretnének osztani. 

 

  • Árnyék 

Ha a vállalat és az idő engedi, előnyös lehet, ha a új kollega minden nap valaki másnak az árnyékában jár. Egy-egy nap, hogy jobban megértse mindenkinek a feladatát – Még így is sokkal hatékonyabb, mint a száraz, monoton tréningek, amik csak elméleti síkon mozognak és legyünk őszinték: nem praktikusak, csak az időt rabolják, ahelyett, hogy valóban megtapasztalná az új kolléga, hogy mi hogyan működik.

 

  • Mentor 

Miután már minden alapvetővel tisztában van, itt az ideje, hogy a személyes fejlődésének is teret adjunk. Érdemes kialakítani egy mentor rendszert, ahol egy a szakmájában dolgozóval tud szorosan együttműködni és feltehetően ellesni tőle a trükköket és praktikákat. Ismét érdemes kiemelni, hogy az elmélet és a gyakorlat két különböző dolog, azonban akkor a legboldogabb és nem mellesleg, a leghatékonyabb egy munkavállaló, ha a kettőnek a tökéletes egyvelegét tudja használni.

 

  • Összejövetel 

Végső soron az egyik legjobb módszer az új kollega befogadására nem a munkahelyen, hanem azon kívül rejtőzik. Egy közös ebéd vagy vacsora, egy munka utáni összejövetel. A lényeg, hogy ne a munkáról, hanem a mókáról szóljon. Hívd hát bátran el ebédelni, mutasd meg neki a kedvenc helyedet és üdvözöld a családban!

 

Forrás:
https://www.kellyservices.us/us/business_services/business-resource-center/managing-employees/five-tips-for-welcoming-a-new-employee-to-your-team/
https://www.thebalancecareers.com/how-to-welcome-a-new-employee-1918829
https://www.fastcompany.com/3039232/5-ways-to-welcome-your-new-employee-to-the-workplace

article image

4 egyedi vállalati hagyomány a nagyvilágból

Ha besétálsz a Gusto irodájába, akkor gyorsan észre fogod venni, hogy senkin sincsen cipő. Sőt, még
Read More >
article image

4 karrierépítő előnye a távmunkának

A legtöbben még mindig úgy gondolnak az otthonról dolgozásra, mint egy lehetetlen vágyálomra. Azonba
Read More >
article image

5 órás munkanap? Lehetséges.

Miként hat a produktivitásra, ha az ember lerövidíti munkaóráit, és hozzájárulhat-e az esélyegyenlős
Read More >