Napsütés, tengeri szellő és rugalmasság

Napsütés, tengeri szellő és rugalmasság

A nyári hónapokkal együtt jár az álmodozás is. Ahogyan a fokok felfelé kúsznak, realizálódik az emberekben, hogy a következő hat hétben több időt tudnak tölteni gyermekeikkel, így ezzel együtt (vagy ennek hatására) növekszik a kivett szabadnapok száma is. A nyár a legjobb lehetőség arra, hogy a munkáltatók rugalmasságot nyújtsanak alkalmazottjainak.

A nyár hevében érdemes meghallgatni Erik Fjellborg, a Quinyx alapítójának és vezérigazgatójának véleményét a munkahelyi rugalmassággal kapcsolatban:

„A flexibilis munkavégzés, akármilyen formát is öltsön, az egyik leghatékonyabb eszközünk arra, hogy jobbá tegyük a munkavállalók mindennapjait (Anglia egész területén). Mi a Quinyx-ben úgy hisszük, hogy a rugalmasság mindenkit illet – akár egy tanácsterem, bolt vagy kávéház a munkatered. A vállalatok gondolkodásmódjának gyökeres megváltozása és a kétoldali kommunikáció elengedhetetlen az előrehaladásban. Csakis akkor tudjuk biztosítani, hogy a rugalmasság a norma lesz – nem kivétel, jutalom vagy bónusz.”

  • Tervezni a tervezhetővel

Legyünk őszinték: A nyári vakációk általában előreláthatóak mindkét oldalról. Mégis gyakran nehézséget okoz a munkavállalóknak olyan embert találni, aki átvenné a feladatait erre a kis időre. Amint el kezdenek beérkezni a szabadságkérvények, kell a menedzsereknek elkezdeni biztosítani, hogy minden nap ellátva legyenek a feladatok.

Persze vannak olyan munkahelyek, ahol a nyár bizonyos időszakában nem, hogy eseménytelen, hanem még meg is növekszik a forgalom (Nyári kiárusítások vagy sportesemények, amik megtöltik a szórakozóhelyeket). Egy jó menedzser mindig számol ezekkel is és így nincsenek meglepetések, amikor a munkavállalók elbarangolnak néhány hétre, hogy élvezzék a jólmegérdemelt pihenést.

  • Baba a fedélzeten

Az Undercoverrecruiter kutatása szerint, A brit lakosság 10%-a érzi úgy, hogy a rugalmatlan munkahelyi körülményeket a családi életük szenvedi el. Érthető, hiszen míg a gyerekeknek 6 hét szünet van az iskolában, addig a szülők dolgoznak tovább. A megoldás? Rugalmas munkaórák, hogy szükség esetén eltolhassák munkaidejüket – Későbbi kezdés vagy távmunka. Miért is ne? A technológia már rendelkezésre áll, itt az ideje a gondolkodásmóddal is felzárkózni!

  • Az apróságok hatalmas hatással

A rugalmasság nem azt jelenti, hogy hirtelen minden megváltozik. Érdemes szépen lassan elkezdeni – Hosszabb ebédszünetek vagy kicsit rövidebb napok a nyári hónapokban. Észlelhető lesz a lelkesedés és ez a kis kísérlet jó alapja a hosszútávú változtatásoknak. Az egyik legnagyobb visszatartóerő a flexibilitás mögött a félelem. Félelem, hogy egyszerűen kevesebb munka lesz kész a hónap végére. Minden jel azonban ennek a szöges ellentétére utal.

A nyári időszak sok stresszt vonhat maga után, főleg a gyerekes embereknek. Ez a legjobb alkalom arra, hogy rugalmasságot nyújtsanak a munkáltatók. A kis lépések nyáron pedig óriás, önbizalommal teli ugrásokhoz vezethetnek később.

 

Nem vagy megelégedve a munkáddal? Fordulj hozzánk!

Forrás:
https://theundercoverrecruiter.com/sun-sea-and-flexibility/

article image

4 egyedi vállalati hagyomány a nagyvilágból

Ha besétálsz a Gusto irodájába, akkor gyorsan észre fogod venni, hogy senkin sincsen cipő. Sőt, még
Read More >
article image

4 karrierépítő előnye a távmunkának

A legtöbben még mindig úgy gondolnak az otthonról dolgozásra, mint egy lehetetlen vágyálomra. Azonba
Read More >
article image

5 órás munkanap? Lehetséges.

Miként hat a produktivitásra, ha az ember lerövidíti munkaóráit, és hozzájárulhat-e az esélyegyenlős
Read More >