Mit tudunk tenni a Földért a munkahelyünkön?

Mit tudunk tenni a Földért a munkahelyünkön?

Április 22. a Föld Világnapja. Itt az ideje, hogy vissza is adjunk egy keveset abból a végtelen törődésből, amit a természet nyújt nekünk. Mit tudsz tenni egy zöldebb jövőért? Kezdd egy zöldebb irodával! Ezekkel az apróságokkal könnyen meg tudod valósítani!

  • Kevesebb papír, felhős adatok

Csak azt nyomtasd ki, amit muszáj. Inkább olvasd a számitógépeden, laptopodon, mobilodon. A mai világban már minden könnyen elérhető és kezelhető a felhőalapú programok segítségével.

  • Újrahasznosítás kihasználása

Ahol csak tudsz használj újrahasznosított irodai eszközöket, papírt, akár névjegykártyákat is. Ezzel nem csak a környezetet segíted, de ez akár egy hatalmas pozitív elsőbenyomás is lehet egy új üzleti kapcsolatnál vagy találkozónál.

  • Eldobható üvegek elhagyása

Ha minden reggel veszel egy üveg vizet, akkor ez a pont neked szól. Inkább vegyél egy kulacsot és töltsd folyamatosan újra. Rengeteg munkahelyen vannak már vízautomaták. Használd ki, hogy ne csak a környezetet óvd, hanem pénzt is spórolj!

  • Minden kikapcsolva

Kapcsold ki a monitorodat, húzd ki a céges telefonodat, a laptopodat a konnektorból.

  • Zöld ingázás

Biciklizz, sétálj, tömegközlekedj, ha van rá lehetőséged. A napi mozgás nem csak a környezetednek, de az egészségednek és közérzetednek is jót fog tenni. Van lehetőség az otthoni munkára? Használd ki! Felszabadító élmény a Home Office, segít megtörni a mindennapokat és még a vállalat karbonlábnyomát is csökkenti. Lehetne ennél jobb?

  • Munkatársak bevonása

A legjobb módja munkatársaid bevonására, ha valamiféle kihívást alakítotok ki. Mi a Kellynél minden évben rendezünk egy egészséghónapot, ahol a Föld megóvása mellett a testünk egészsége van a középpontban. Ebben a hónapban, minden egészséges és környezettudatos tevékenység után pontokat gyűjthet be az ember. A legvégén pedig a legtöbb ponttal rendelkezők valamilyen izgalmas jutalomban részesülnek.

 

Persze még ezer és egy módja van a Föld megóvásának. A legegyszerűbbektől a legextrémebbekig, mindig akad valami, amivel feldobhatod a mindennapjaidat. Neked talán apróság, de mennyi papírt tudnánk megspórolni, ha mindenki újrahasznosítottat használna? Annyit tett értünk a Föld, itt az ideje, hogy mi is tegyünk valamit érte!
A zöld iroda veled kezdődik!

 

Forrás:

https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/managing-your-career/eight-tips-for-a-greener-office/

https://www.techrepublic.com/article/going-green-10-ways-to-make-your-office-more-eco-friendly-and-efficient/