Mik lesznek a legjobb állások a jövőben?

Mik lesznek a legjobb állások a jövőben?

Karriert keresel vagy még csak a tanulmányaiddal vagy elfoglalva? Sosem túl korai elkezdeni tervezni a jövődet! Elengedhetetlen, hogy élvezd a munkádat, de az is fontos, hogy a karrierút, amit választasz a lehető legjobb állásokat kínálja. Szóval milyen konkrét pozíciókat keress az előrelátható jövőben? A technológia folyamatos fejlődése a lehetőségek tárházát nyitotta meg az álláskeresőkelőtt. Nem kell mindegyikhez technológiai zseninek lenned, a legtöbbnél csak bizonyos speciális szoftverek vagy eszközök használata az elvárás. Milyen állásokra légy tehát figyelmes az elkövetkező néhány évben?

Íme 5 a jövő legjobb állásai közül:

 1.      Szoftver-és applikációfejlesztő

A számitógépek, robotok és mobilok egyszerűen használhatatlanok egy szofisztikált szoftver nélkül irányírása nélkül. Az internet folyamatosan növekszik, az emberek és gépek kapcsolata egyre erősebb, a dolgok internete már nem csak a futurisztikus filmek eszköze. Egyre több vállalat hagyatkozik az internetre és mobiltechnológiára, mint a kommunikációjuk fő eszközére. A szoftverfejlesztő és applikációfejlesztő szakemberek iránti igény ezért ütemesen növekszik és előreláthatólag ez a növekedés csak erősödni fog. Ahhoz, hogy el tudj helyezkedni ezen a területen szükséged lesz egy alapfokú diplomára informatikában (vagy valamilyen szorosan kapcsolódó területen) vagy valamilyen elismert informatikus végzettségre.

2.      Információbiztonsági szakértő

Az életünk összekapcsolódott a technológiával és ez a kapcsolat egyre inkább erősödik. Ma már minden ember és vállalat digitális úton kommunikál, ezáltal hatalmas mennyiségű személyes és pénzügyi információ is digitalizálva lett. A világ ki van szolgáltatva a cyber terrorizmusnak és igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ezek az online bűnözők még nem vittek véghez komoly, hosszabb ideig tartó támadásokat vagy kapcsoltak le létfontosságú infrastrukturális központokat. Az online bűnözés egy világméretű probléma és a támadások egyre kifinomultabbak, ezért is van szükség információbiztonsági szakértőkre, hogy megvédjék a vállalatok és ezzel együtt mindenki más adatait is.  Ahhoz, hogy el tudj helyezkedni ezen a területen szükséged lesz egy alapfokú diplomára informatikában (vagy valamilyen szorosan kapcsolódó területen) vagy valamilyen elismert informatikus végzettségre.

3.      Szél-és napenergiatechnikus 

Egyre sürgetőbb az igény, hogy a fosszilis tüzelőanyagokat lecseréljük fenntartható alternatívákra. Ezzel párhuzamosan haladunk folyamatosan abba az irányba, hogy a tiszta energia egy mindenki számára megfizethető megoldás legyen. A napelemek ára évről évre csökken, a vállalatoknak és átlagos embereknek is egy egyre inkább elérhető alternatíva. A képzett technikusok iránti igény így folyamatosan növekszik és növekszik. Napelemek és szélturbinák installálása, javítása és karbantartása. Szimpatikusan hangzik? Végezz el egy szakirányú képzést a területen és légy a tiszta energiatechnológia szakértője!

4.      Ügyfélszolgálati menedzser

A fogyasztói elvárások folyamatosan növekednek, rákényszerítve a vállalatokat, hogy átgondolják vevőszolgálati stratégiájukat. A technológia térhódításával természetesen a fogyasztói panaszok száma és megoldásának módjai is folyamatosan növekednek. Kifejezetten a hívóközpontok fognak gyarapodni és mivel több alkalmazottra lesz szükség, bővülni fog a csapatok és ezzel együtt az ügyfélszolgálati menedzserek száma is.  Ahhoz, hogy az állást betölthesd, szükséged lesz felsőofokú végzettségre az ügyfélszolgáltatási területen és legalább 3 év tapasztalatra.

5.      Felhasználói élmény tervező

Az UX (User Experience) tervező azért felelős, hogy egy honlap használata jó élményt nyújtson a fogyasztóinak. A cél, hogy megértsék a fogyasztók funkcionális és érzelmi szükségleteit és ez alapján egy igazán élvezhető digitális élményt hozzanak létre. Gyakran grafikus tervezőhöz hasonlít a munkájuk, de sokszor a határok elmosódnak és fel kell dolgozniuk információtömegeket, hogy a legmegfelelőbb fogyasztói élményt tudják létrehozni. Ezen a területen nagy előny az informatikai végzettség ezáltal. Hasonlóan a szoftverfejlesztőhöz, itt sincs egy konkrét szakképesítés, inkább a területen való jártasság meghatározó.

 

Sok más gyorsan növekvő karrierút áll rendelkezésre, mindegyik a maga kihívásaival és lehetőségeivel. Nem mindegyikhez szükséges felsőfokú végzettség és biztosan ki lehet jelenteni, hogy a jövő nem csak a programozóké!

Kezd el karriered építeni most! Akár informatikában, pénzügyben vagy ügyfélszolgálatban, a Kellyre minden területen számíthatsz!

 

 

Forrás:

https://www.trade-schools.net/articles/best-careers-for-the-future.asp

https://www.roberthalf.com/blog/job-market/the-12-best-jobs-for-the-future

https://generalassemb.ly/blog/the-3-most-promising-careers-of-2020/

https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/employment-trends/five-top-jobs-of-the-future/