Az ember legjobb barátja a munkában is társ — Így legyünk felelős kutyabarát munkáltatók

Az ember legjobb barátja a munkában is társ — Így legyünk felelős kutyabarát munkáltatók

 

Nem kell hosszú időre visszatekintenünk ahhoz, hogy szembetűnővé váljon: az elmúlt évtized jelentős változásokat hozott az álláskeresés módszereit és szempontjait illetően. Az y és z generáció munkaerő-piaci megjelenésével egészen új igényeket támaszt a munkáltatókkal szemben, hiszen ők már nem csak a cég múltját, stabilitását veszik figyelembe egy-egy állás megpályázásakor, hanem a munkahelyi környezet is egy jelentős tényezőként szerepel az érvek között. A pályakezdőket elsősorban a modern iroda nyújtotta lehetőségek vonzzák, legyen szó például a pihenésre vagy kikapcsolódásra alkalmas helyiségekről, társas terekről, vagy épp a kis kedvencek számára is ideális környezetről.

Felismerve ennek fontosságát, Magyarországon is egyre több vállalat csatlakozik a kutyabarát munkahelyek listájához. Ezek között jelenleg a budapesti irodák képviseltetik magukat a legnagyobb számban, de néhány vidéki cég is felbukkan a felsorolásban. A startupoktól kezdve egészen a multinacionális vállalatokig találhatunk példát erre vonatkozóan: a legismertebbek közül a MOL, Wolt, Cognizant Technology Solutions Hungary, illetve az UNION Biztosító irodái szolgálhatnak kiváló szemléltetőként. 

A kutyák munkavállalókra gyakorolt pozitív hatása régóta ismert, köztudottan csökkenti a napi teendők, határidők által okozott stresszt, segíti a kollégák közti együttműködést, kapcsolatépítést, és általánosságban hozzájárul egy kellemesebb irodai légkör kialakításához.

Ugyanakkor munkáltatóként figyelembe kell vennünk azt is, hogy milyen problémák merülhetnek fel, ha kutyákat is be szeretnénk vonni a cég mindennapjaiba. Számolnunk kell azzal a lehetőséggel, hogy néhányan allergiás reakciót mutathatnak az állat megjelenésekor, valamint a kedvenceken keresztül olyan kórokozók juthatnak az emberi szervezetbe, amelyek veszélyeztethetik annak egészségét. Mindazonáltal néha előreláthatatlan, hogy az állatok hogyan viszonyulnak nagyobb társasághoz, vagy esetleg más kutyákhoz, így mindenképpen fontos néhány alapszabályt lefektetnünk:

  • Érdemes egy munkavállalói felmérést készíteni arról, hogy a dolgozók hogyan vélekednek a kérdésről.
  • Állítsunk fel kritériumokat arra vonatkozóan, hogy milyen kutyát látunk szívesen az irodánkban: például hogyan viselkedik társas közegben, rendelkezik-e a szükséges oltásokkal, betöltött-e egy bizonyos életkort (a kölyökkutyákkal ugyanis jóval nehezebb bánni), valamint fontos lehet, hogy milyen fajtáról van szó, hiszen a köztudatban több veszélyesnek ítélt fajta él, akárcsak a pitbull vagy rottweiler.

  • Határozzuk meg, hogy az iroda mely részeiben tartózkodhatnak az állatok, és melyek azok a helyiségek, ahol nem látjuk őket szívesen.

  • Ennek megfelelően tartsunk egy próbaalkalmat, ahol az előre nem látható akadályokat is fel tudjuk mérni.

Ezek segítségével képessé válunk egy olyan munkakörnyezet kialakítására, ahol a kutyák jelenléte nem kihívást, vagy megoldandó problémát jelent majd, hanem sokkal inkább kiváló lehetőséget teremt arra, hogy dolgozóink számára egy boldogabb, kiegyensúlyozottabb légkört tudjunk biztosítani, amellyel egyúttal az elkötelezettségüket is erősítjük.

 

Írta: Furst Petra