Itt az idő valami újat kipróbálni!

Itt az idő valami újat kipróbálni!

Pár hónap leforgása alatt az életünk gyökeresen megváltozott. Míg januárban és februárban mindenki az idei profit növekedésében, előléptetésben bízott és biztosnak vélte munkahelyét, most emberek ezrei vesztették el állásukat a vírusnak köszönhetően. A helyzet azonban idővel vissza fog térni a régi kerékvágásba, az így kialakult „kötelező szünet” alatt pedig érdemes elgondolkodni azon, hogy új módszerek után nézzünk, amelyekkel új állást találhatunk így jobb eséllyel indulhatunk a többi munkavállalóhoz képest.  

Az egyik ilyen módszer, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni, az a kölcsönzött munkaerő. Ez nem éppen egy hagyományos foglalkoztatási forma, hiszen a kölcsönbeadó (Kelly Services Hungary) – aki ellenérték fejében ideiglenesen átengedi a kölcsönvevőnek munkavégzésre a munkavállalót - áll munkaviszonyban a munkavállalóval. Számos olyan esetre is volt már példa, amikor a munkavégzés lehetősége kölcsönzés nélkül nem lett volna kivitelezhető. 

Sokan tévhitben vannak, és emiatt lenézik a kölcsönzött munkaerőt, mivel úgy gondolják, hogy nem kezelik egyenrangúként a hagyományos munkajogviszonyban állókkal, hogy ez csak egy ideiglenes megoldás lehet, vagy éppenséggel az ellenérték az ő bérükből kerül levonásra. Itt az ideje, hogy tisztázzuk ezeket a félreértéseket!  

Bérek

Az első és legfontosabb dolog, amelyet tisztáznunk kell, hogy az ellenérték nem a munkavállaló béréből kerül levonásraAz ellenérték a munkavállaló bérétől teljesen független.  

Egyenlő bánásmód

A kölcsönzött munkaerőt ugyanazok a juttatások illetik meg, mint a saját állományban dolgozó munkavállalókat.  A kölcsönzés időtartama alatt a munkavállaló számára az alapvető foglalkoztatási és munkafeltételeket biztosítani kell. A kölcsönzési szerződés egy ideiglenes megoldás a cégek számára, hisz időtartama maximum 5 év lehet, ugyanakkor a jól teljesítő kollégákat nem engedik el a vállalatok, bizonyos idő után saját állományba veszik át őket.  

Munkaviszony megszüntetésére vonatkozó szabályok

A felmondási idő rövidebb – 15 nap – amennyiben pedig a kölcsönbeadó részéről történik meg a felmondás, a munkavégzés sem kötelező. A munkaviszonyt meg lehet szüntetni többek közt (azonnali)felmondássalközös megegyezéssel. A jogszabályok értelmében a kölcsönbeadó (Kelly Services Hungary) felel a munkaviszony megszüntetéséért és létesítéséért is.  

Most nekem akkor ki is pontosan a munkáltatóm?

Ezen az oldalon a kölcsönbeadó (Kelly Services Hungary) és a kölcsönbevevő kettőse áll a munkavállalóval szemben. A kölcsönbeadó a vele kölcsönzés céljából munkaviszonyban álló munkavállalót ellenérték fejlben a kölcsönbevevő részére bocsájtja, majd annak irányítása alatt érdemi munkát folytat. A kölcsönvevő az a munkáltató, akinek irányítása alatt a munkavállaló munkát végez. Munkaviszony a kölcsönbeadónál jelentkezik! 

Fontos kiemelni, hogy ez a foglalkoztatási forma nem csak a munkavállalónak, de a munkáltatónak is előnyös, hisz mi átvesszük az adminisztratív és HR feladatokat, biztosítjuk a toborzást és a bérszámfejtéssel járó teljeskörű ügyintézést is. 

A személyes interjút követő héten már mehettem is aláírni a papírt, hihetetlenül gyorsan zajlott minden” / „A kiválasztási folyamat 1,5 hét alatt lezajlott ebbe beleértve a kölcsönvevő céggel történő interjút is.” 

Szakképzett munkatársaink rendkívül gyorsan és hatékonyan képesek megtalálni a legadekvátabb szakembert, aki rendelkezik a pozíció betöltéséhez szükséges tudással, a kiválasztási folyamat pedig a magas szintű szervezettségnek köszönhetően rövid időn belül, eredményesen zajlik. 

Bármi gondom, kérdésem volt, mindenben a segítségemre voltak és vannak még most is, hálás vagyok a Kellynek, hogy itt lehetek” / A céghez való beilleszkedés gyorsan ment, mindenben segítettek, nagyon jó a társaság, így könnyen be tudtam illeszkedni” 

Munkatársaink mindig ott vannak, hogy támogassák a velünk szerződéses jogviszonyban álló munkavállalóinkat, és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a munkába állás gördülékenyen történjen meg.