Hol találnak az IT menedzserek jelölteket?

Hol találnak az IT menedzserek jelölteket?

Attól függetlenül, hogy az IT karriered melyik lépcsőfokán állsz, az álláskeresés gyakran ideg, - és időt őrlő tevékenység. Ha nem tudod, hogy hol találhatnak meg téged, ez még ennél is idő igényesebb lehet! A megkérdezett IT szakemberek 73%-a leggyakrabban online állásportálokon keresztül keresnek munkát, azonban a jelölteket kereső IT menedzserek csupán 13%-a használja ezeket a portálokat a kiválasztás során. Tehát van egy erős eltérés a két oldal megközelítésmódjában.

 

 

A hiring menedzserek szerint az IT szakemberek felkutatásának 3 legfőbb forrása a következő:

 

  1. Munkáltatói ajánlás: A megkérdezett IT menedzserek 55%-a a munkáltatói ajánlás alapján választja leginkább munkavállalóit.  Sokkal nagyobb bizalmat ad a kiválasztásban, ha egy alkalmazott vagy kolléga referenciát ad a jelölt készségeiről, személyéről, szakmai tudásáról. Egyre több vállalat vezet be ajánlóprogramokat, melyek során bónuszokat, vagy más ösztönzést kínálnak azoknak az alkalmazottaknak, akik a potenciális jelölteket támogatják ily módon. Talán a legjobb, amit tehetsz, hogy a barátaid tudatára adod, hogy új állást keresel.

  2. Recruiter vállalatok: a második legnépszerűbb opció a toborzó/ munkaközvetítő/ munkaerőmegoldást kínáló vállalatok bevonása; az IT menedzserek 48%-a preferálta ezt a lehetőséget.
    A recruiterek gyakran osztanak meg betöltendő pozíciókat online állásportálokon, mint például a Profession vagy CV Online. Az  IT-ban tevékenykedők itt kapcsolatba tudnak lépni a cégekkel, de egy sokkal észszerűbb megoldás, ha egyszerűen a tanácsadó cégekhez fordulnak már az álláskeresés elejétől fogva.

  3. Kapcsolati háló vagy iparági kapcsolatok: Az IT menedzserek 40%-a hagyatkozik a saját, személyes ismeretségi körére, valamint iparági kapcsolataira annak érdekében, hogy a legjobb jelöltekre tegyen szert.

 

Megtervezett, sokoldalú folyamat:

 

  • Kapcsolatok, kapcsolatok, kapcsolatok: végső soron a kapcsolati hálód az egyik legfontosabb, akkor is, ha elégedett vagy a jelenlegi pozíciódban, fontos, hogy a szakmai networkod kiépítésén dolgozz. Ínségesebb időkben hasznosak lehetnek.

  • Gondold át a kapcsolati hálód: LinkedIn kapcsolatok, kollégák, akikkel együtt dolgoztál, egyetemi évfolyamtársak és a vállalatok a területeden, melyekkel erős kapcsolatod van. Járj utána, hogy hogyan tudnál eljutni a cégekhez, amelyek érdekelnek. Nincs kapcsolat? Kezdd el építeni azokkal, akiknek van!

  • Érd el a megfelelő embereket: A legjobb kezdés: LinkedIn, ugyanis megadja a lehetőséget, hogy átnézzék az eddigi tevékenységeidet, valamint mely készségeidet ismerik el munkatársaid. Küldj egy e-mailt, mutatkozz be, csatold az önéletrajzodat és emeld ki, hogy szívesen fogadsz bármilyen nemű segítséget a cégen belüli elhelyezkedéshez.

Az online állásportálok igazán hasznos eszközök az álláskeresésben IT területen is, azonban, ha igazi előnnyel szeretnél indulni, akkor érdemes egy teljes körű szemléletmóddal közel kerülni az IT menedzserekhez.

 

Mik tehát a legjobb eszközök? Az ajánlások és recruiter vállalatok.

 

Megbízható partnered az álláskeresésben:
Mi a Kelly-nél külön divíziót vezetünk az IT toborzásnak, annak érdekében, hogy mindkét oldalnak a szakma legjobbjait tudjuk biztosítani.

Tekintsd meg IT karrierlehetőségeinket: https://jobs.kellyservices.hu/

 

Tanulmány módszertan: A 2015-ös menedzseri kutatás (Egyesült Államok/Kanada) az RDA Group végezte a Kelly Services felhatalmazása alapján. A felmérés 1000 amerikai és kanadai menedzser körében ment végbe. A résztvevőknek közvetlen felelőssége volt a recruitmentben, az egészségügy, mérnöki, pénzügyi, IT és tudományos területeken. A tanulmány keresztmetszetet ad a területekről és a karrierviselkedésekről. A megkérdezett menedzserekből 210 tevékenykedett az IT területén.

Források:
Kelly Services 2015 Hiring Manager Research
2014 Kelly Global Workforce Index™
http://www.glassdoor.com/blog/5-ways-win-employee-referral-hired/
https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/job-search-strategies/get-the-job-where-it-hiring-managers-find-candidates/