Hogyan találj munkahelyet, ha új helyre költözöl?

Hogyan találj munkahelyet, ha új helyre költözöl?

Számos oka lehet a költözésnek. Megszerezted a diplomádat és készen állsz kirepülni a családi fészekből, vagy az élettársad karrierjének következő lépcsőfoka egy új állás. Vagy talán csak szükséged van a változásra, új kihívásokra.

Akármi is az oka, mindig ajánlatos felkészülten érkezni és elkezdeni az álláskeresést még a költözés előtt. Szóval, hogy tudod ezt megtenni?

  • Munkáltatói honlapok

Ha már tudod, hogy hova költözöl, akkor szimplán utána tudsz nézni, hogy mely neked releváns vállalatoknak van székhelye ott. Innentől kezdve már csak annyi a dolgod, hogy felmész a honlapjukra és megnézed, hogy van-e számodra megfelelő pozíció náluk. Az állommunkahely megtalálása sajnos azonban nem ilyen egyszerű. Lehet, hogy elsőre nem sikerül, de ne csüggedj, gondolj arra, hogy egy lépéssel közelebb vagy a célodhoz!

  • Munkaerő-közvetítő vállalatok

A munkaerő-közvetítő vállalatoknak, mint a Kelly az a feladata, hogy a munkavállalókat a számukra legmegfelelőbb pozíciókkal összekapcsolják. Hogyan tudják ezt elérni? Egyrészt szakképzett toborzók, másrészt pedig azáltal, hogy a piac legnevesebb vállalataival állandó kapcsolatban állnak. Gyakran előbb tudnak bizonyos pozíciókról, mint, hogy az online elérhető lenne, sőt még abban is segítenek, hogy az önéletrajzod a megfelelő asztalokon landoljon.

  • A kapcsolati hálód

Sose becsüld alá az ajánlásokat. Amanda Van Nuys Jobvite-on megjelenet cikke szerint az ajánlott jelentkezők az átlagnál ötször nagyobb eséllyel és az állásportálokról jelentkezőkhöz képest tizenötször nagyobb eséllyel kapnak ajánlatot.

  • LinkedIn

Nem titok, hogy a közvetítő vállalatok előszeretettel használják. De nem csak nekik lehet, hasznos, hiszen itt mindkét fél szükségeltetik. Munkakeresőnek nagyszerű lehetőség, hogy további információkat szerezzen a kiszemelt vállalatról és akár a nyitott pozíciókat is megtekintse.

  • Állásportálok

Számtalan állásportál áll rendelkezésre Magyarországon: Profession, Indeed, CVOnline csak néhány példa erre. A legnagyobb előnye ezeknek, hogy a különböző keresési lehetőségek nagyban megkönnyítik a kívánt pozícióra vagy városra való keresést.

A költözés már önmagában kimerítő feladat tud lenni, ezért nem árt, ha már egy állás várja az embert az új lakóhelyén. És ha már sikerült arra az álommunkahelyre bejutni, akkor akár megkérdezheted, hogy tudnak-e biztosítani valamiféle támogatást a költözés okán.

Forrás:

https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/managing-your-career/five-resources-for-finding-a-job-in-a-new-city/

https://www.jobvite.com/jobvite-news-and-reports/new-year-new-job-what-job-seekers-need-to-know-in-2017/

http://fortune.com/2017/04/24/linkedin-users/