Hogyan lehet megszerezni a legjobb tehetségeket kisvállalatként?

Hogyan lehet megszerezni a legjobb tehetségeket kisvállalatként?

Van egy mondás az angol nyelvben, ami így szól: „You are only as good, as your worst employee.” Magyarul csak annyira vagy jó, mint a legrosszabb alkalmazottad. Egy jó vállalat mindig egy jó csapattal kezdődik. Egy csapattal, amely fáradhatatlanul igyekszik, minden kreatív ötletét és energiáját belefektetve, hogy a vállalatot igazán nagyszerűvé tegye. 

A kisvállalatoknak azonban nem mindig egyszerű a legjobb tehetségeket megszerezni. A nagy vállalatok toborzási kampányai, fizetései és juttatása csomagjai mellett könnyű eltörpülni. De ez nem azt jelenti, hogy teljesen lehetetlen, csak kreatívan kell megközelíteni!

Mit tudsz tehát tenni, hogy a legjobb tehetségeket bevonzd?

 1.      Gondold újra a kiválasztási folyamatot! Ne csak a végzettségekre alapozz! Lehetséges, hogy valaki rendelkezik a megfelelő készségekkel, de mégsem illik bele a vállalatba. Fontos, hogy a vállalat kultúrájába is illeszkedjen, persze a megfelelő képesítések megléte mellett. 
Mindig légy nyílt az elvárásokkal! Lehetséges, hogy egy hosszútávú szerepet szeretnél adni, de készen áll a jelölt rá, hogy elkötelezze magát a cég mellett? Esetleg egy másik, specifikus irányba szeretné karrierjét irányítani. A legjobb megoldás erre, ha már a meghirdetett munkaköri leírásban tisztán és világosan megfogalmazod az elvárásokat.  

2.      Tedd gyorsabbá a kiválasztási folyamatot! A kisvállalatok általában nem engedhetik meg maguknak, hogy kiválasztási folyamatok sorozatán vezessék végig jelöltjeiket. Gyorsnak kell lenned, különben a legjobb tehetségek gyorsan elfordulnak. A nagyvállalatoknál várható a hosszú kiválasztás, de kisvállalatként megengedheted a fürgeséget. Könnyű elcsábítani a jelölteket, ha a gyorsasággal érezteted, hogy szükség van rájuk.

3.      Kínálj több felelősséget! Egy kisvállalatnál a munkavállalók ritkán viselnek több, mint egy kalapot. Több feladatot is végeznek egyszerre és ezáltal nagyobb hatással vannak a vállalat stratégiájára. Ennek köszönhetően sokkal gazdagabb és szélesebb körű lesz a képességpalettájuk. Ez egy hatalmas előny, amit érdemes kiemelni az állás leírásában és az interjú során is!

4.      Kínálj gyorsabb előrelépési lehetőségeket! Egy nagyvállalatnál sok a bürokrácia, sok idő megmászni a vállalati létrát. De egy kisvállalatnál a folyamatok egyszerűbbek, kevesebb a munkavállaló és még annál is kisebb a verseny a hőn vágyott előléptetések iránt. Az interjún kifejtheted ezt a jelöltjeidnek: hisz a célod, hogy motivált, céltudatos alkalmazottjaid legyenek és segíted őket, hogy az általuk vágyott pozícióba bele tudjanak nőni.

5.      Kínálj rugalmas munkakörülményeket! A 9-től 5-ig tartó munkavégzés kezd a múlt relikviájává válni. A legelőrehaladottabb vállalatoknál a flexibilitás már magától értődő. Nem számít, hogy otthon vagy az irodában dolgoznak, ha elkészítik a szükséges munkát. Rugalmas munkabeosztással könnyen elcsábíthatod a potenciális jelölteket a nagyvállalatoktól. A távmunkában pedig mindenki jól jár! (Miért jó a távmunka?)

 

Forrás:
https://www.glassdoor.co.uk/employers/blog/compete-big-companies/
https://www.glassdoor.co.uk/employers/blog/hiring-highly-skilled-workers/