Hogyan kezdj bele egy új karrierútba?

Hogyan kezdj bele egy új karrierútba?

Nem érzed magad motiváltnak a munkahelyeden? Nem vagy egyedül! A legtöbben a tinédzseréveikben választanak karriert. Az érdeklődés azonban gyorsan el tud múlni. Rengetegen érzik úgy, hogy olyan munkakörben ragadtak, ami már egyszerűen nem érdekli őket. De ne aggódj, a váltás egyáltalán nem lehetetlen!

Íme 5 tipp, hogy hogyan kezdj bele a karrierváltásba:

  • Karrierteszt az elveszetteknek

Töltsd ki ezt a karriertesztet, ha még nem tudod, hogy milyen irányba szeretnél tovább menni. Mondani, sem kell, hogy ez nem feltétlen lesz a megoldás, de jó alapot adhat annak, hogy milyen területeken tudnád élvezni a munkát.

  • Kutakodás a célirányosoknak

Ha már tudod, hogy milyen terület érdekel, akkor van nehezebb dolgod. Az internet varázsának segítségével könnyen utána tudsz járni, hogy mit is tartogat neked ez a karrierút. Ha igazi betekintést szeretnél nyerni, akkor azonban érdemes egy kicsit mélyebbre ásni. A területen tevékenykedő vállalatok honlapjain, facebook, Instagram vagy LinkedIn oldalain rengeteg információt találhatsz a kiszemelt szakma működéséről. Ha igazán szeretnéd beleásni magad a témába, akkor nézz utána a területen tevékenykedő meghatározó vezetőknek. Olvass cikkeket, nézz interjúkat, amelyekben szerepelnek, hogy megtudd melyek a kívánatos karriered legnagyobb kihívásai és lehetőségei.

  • Tanulni sosem késő

Lehetséges, hogy a karrierváltáshoz nem elég otthagyni a réged munkádat és újat keresni. Ez esetben ki kell dolgoznod magadban, hogy mi szükséges hozzá. Ha esetleg még tanulnod kell, akkor csináld azt úgy, hogy a jelenlegi munkáddal párhuzamosan tudd. Így nem fogsz betonfalakba ütközni a hiányosságaid miatt, amikor új állást keresel.

  • Kapcsolati hálókba akadt lehetőségek

Az úgynevezett networking ma már annyira az álláskeresés és karrierépítés része, mint az online álláshirdetések. Korábbi cikkünkben írtunk pár hasznos tippet, hogy hogyan tudod kapcsolati tőkédet fejleszteni. Hasonlóan ebben a helyzetben is, ha új karrierút előtt állsz, érdemes legelőször a kapcsolataid felé fordulni., hiszen az elhelyezések jelentős része ma már ajánlás alapon működik.

  • Személyre szabott megoldások toborzóvállalatokkal

Az egyik legjobb módja annak, hogy új lehetőségeket találj, ha egy munkaerő-közvetítő vállalathoz fordulsz. A célja egy ilyen vállalatnak, hogy a lehető legmegfelelőbb embereket összekapcsolják a számukra legmegfelelőbb lehetőségekkel. Ennek következtében folyamatosan kapcsolatban állnak a különböző nagyvállalatokkal és azelőtt tudnak az új pozíciókról, hogy azok publikusak lennének. Röviden tehát segítenek az önéletrajzodat a megfelelő asztalokra és a megfelelő vezetők elé juttatni.

 

A karrierváltás ijesztő tud lenni, de még mindig kevésbé az, mint egy életet eltölteni a rossz munkakörben.
Szeretnél karriert váltani? Segítünk, csak kattints ide!

 

Forrás:
https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/managing-your-career/choosing-a-new-career-path--7-tips-on-how-to-get-started/