Érzelmi intelligencia – miért fontos?

Érzelmi intelligencia – miért fontos?

Az érzelmi intelligencia (EQ = Emotional Intelligence) már évtizedek óta tényként van kezelve. A talentsmart kutatása szerint, az EQ a munkateljesítményed 58%-ért felelős és a legjobban teljesítők 90%-nak magas EQ-ja van. Szóval mi is ez és miért is olyan fontos a munkahelyen?

Mi az érzelmi intelligencia?  

az EQ nem annyira könnyen számszerűsíthető, mint a párja, az IQ. Ennek eredményeként, az iskolákban és a munkahelyeken az IQ-nak mindig is nagyobb súlya volt.

Az EQ-t így lehet elképzelni:

  • Öntudat: Az saját énünk felfogása, magunk, a viselkedésünk és érzelmeink felismerése és megértése
  • Magunk kezelése: Az érzelmeink kezelése és ezáltal a válaszaink tudatos kialakítása
  • Magunk motiválása: A képesség, hogy motiváljuk magunkat és céljaink elérése érdekében cselekedjünk
  • Empátia: A képesség, hogy megértsük mit éreznek mások, az érzelmeiket és ezáltal átérezzük a helyzetüket
  • Kapcsolatok: A képesség, hogy kapcsolatokat építsünk ki és tartsunk meg, konfliktusokat kezeljünk és másokkal együtt dolgozzunk

Miért számít az érzelmi intelligencia?

Az EQ nem az IQ ellensége. Egy embernél lehet mindkettő egyszerre magas. Azonban az emberek társas lények, kapcsolatok nélkül kétséges, hogy meddig tudsz eljutni csak az eszeddel. Az EQ rengeteg féleképpen segít a mindennapokban – Segít a fizikai és lelki jólléted ápolásában, hogy másokat milyen szinten tudsz inspirálni és vezetni. Segít a kapcsolataid ápolásában és pajzsot emel a konfliktusokban. A valóságban az EQ a siker alapköve.

Miért fontos a munkahelyen?

Az EQ, mint a siker alappilére nem csak a magánéletben igaz, hanem a munkahelyen is. Az esetek 70%-ban az átlagos IQ-val rendelkező emberek jobban teljesítenek, mint a magas IQ-val rendelkezők. Az esetek 75%-ban az emberek karrierjét érzelmi indokok térítik el – a kapcsolatok nem megfelelő kezelése, elégtelen vezetési, konfliktusmegoldási készségek vagy a rugalmasság és változáshoz való alkalmazkodás hiánya.

A munkahelyek többségében egyben kapcsolatra épülő közösségek is. Különböző személyiségek, készségek, erősségek és gyengeségek olvasztótégelye. Ezáltal a magas EQ-val rendelkező egyének általában jobban navigálnak ilyen vizeken, képesek sikeresen csapatokat vezetni, rugalmasak és megbízhatók lenni. Hasonlóképpen, az alacsony EQ-val rendelkező emberek gyakran agresszívnak, arrogánsnak vagy érzéktelennek tűnhetnek, aminek káros hatásai lehetnek a munkahelyre és az ott dolgozókra.  

Az EQ kőbe van vésve?

Míg az IQ nagyjából fix az életed során, az EQ-nál van lehetőség a változtatásra. Nem egyszerű, de nagy hatással lehet a magánéletedre, a karrieredre és az általános jóllétedre. A következő lépések segíthetnek az EQ-d javításában:

  • Megfigyelés: Gyakran nem figyelünk arra, hogy hogyan érezzük magunkat. Azonban, ha elnyomod vagy nem veszed észre érzelmeidet, akkor nem fogod tudni azokat okosan használni.
  • Válasz, nem reakció: A határ vékony a kettő közt, de a reakció egy tudatalatti automatikus szituáció. Tudatosan irányítsd az érzelmeidet és gondolkodj el rajta, hogy hogyan tudnád azokat pozitívan felhasználni. Ha csak szimplán elsétálsz, amikor ideges vagy az már egy pozitív válasz.
  • Se magadat, se másokat ne emelj piedesztálra: Beosztástól függetlenül, mindenkinek, beleértve magadat is, meg van a maga értéke. Se nem vagy rosszabb vagy jobb másoknál.

 

Forrás:
https://www.naturalhr.com/2017/10/10/emotional-intelligence-important/
https://www.workstars.com/recognition-and-engagement-blog/2018/02/13/workplace-emotional-intelligence-ideas-hr/

 

article image

4 egyedi vállalati hagyomány a nagyvilágból

Ha besétálsz a Gusto irodájába, akkor gyorsan észre fogod venni, hogy senkin sincsen cipő. Sőt, még
Read More >
article image

4 karrierépítő előnye a távmunkának

A legtöbben még mindig úgy gondolnak az otthonról dolgozásra, mint egy lehetetlen vágyálomra. Azonba
Read More >
article image

5 órás munkanap? Lehetséges.

Miként hat a produktivitásra, ha az ember lerövidíti munkaóráit, és hozzájárulhat-e az esélyegyenlős
Read More >