Boldogtalan vagy a jelenlegi munkahelyeden?

Boldogtalan vagy a jelenlegi munkahelyeden?

Ráébredni, hogy a rossz karrierben vetetted meg a lábadat egy igazán rettenetes érzés. A tipikus reakciók általában a pánik, elkeseredettség és elkedvetlenedés keveréke. 3 vagy több évnyi tanulás? Teljesen felesleges volt. Az a nehezen megszerzett gyakornoki állás? Értelmetlen. Úgy érzed, hogy az összes időbefektetés és erőfeszítés egyszerűen kárba veszett. De ennek egyáltalán nem kell így lennie!
Milyen fokú megoldást igényel az elégedetlenséged és mit lehet tenni ilyen helyzetekben?

1.      „Elviselem az állást”

  Úgy érzed, hogy kedvtelen és fásult vagy a munkahelyen. Ez még nem a vég! A jelenlegi munkahelyed még lehet, hogy tudja nyújtani, amit keresel.

  • Írd le a céljaid: Gondold át, hogy hol akarsz lenni öt év múlva. A jelenlegi szereped segít ennek elérésében? Ha nem, akkor hogyan tudod a munkádat kielégítőbbé tenni? Beszéld meg a menedzsereddel, vázold fel neki terveidet!
  • Figyeld meg mely feladatokat élvezed: Vannak bizonyos feladatok, amelyeknél repül az idő? Szánj több időt azokra a projektekre, amit jobban élvezel. Minél többet tudsz ezeknél nyújtani annál élvezhetőbb lesz a munkaélményed és annál hasznosabb lesz a munkád eredménye is.
  • Beszélgess olyanokkal, akik neked szimpatikus pozíciókban dolgoznak: Van egy másik osztály vagy pozíció, ami érdekel? Járj utána, hogy van-e lehetőség ezekhez a területekhez kapcsolódó projekteken dolgozni. Akkor is, ha nincs jelenleg konkrét elhelyezkedési lehetőség ezeken a területeken, hasznos lehet kapcsolatokat kialakítani abban az esetben, ha a jövőben nyílik.

 2.      „Utálom a munkámat”

Ráébredtél, hogy boldogtalan vagy a munkahelyen. Minden reggel bevonszolod magad a munkába és számolod a perceket, hogy vége legyen? Ha úgy érzed, hogy nem csak a munkahelyeden, de a karrieredben sem vagy képes tovább dolgozni? Ne hagyd, hogy a karrierváltás ötlete elijesszen a kiteljesítő munkavégzéstől.

  • Mérd be, hogy mi az elégedettlenséged pontos oka: Ahelyett, hogy rögtön a legrosszabb esetőségre gondolnál, gondold végig jelenlegi karriered. Egyáltalán nem élvezed a karrieredet vagy csak vannak bizonyos részei, melyek a mindennapjaidat elrontják? Esetleg a munkahelyi környezettel nem vagy elégedett? Lehetséges, hogy nem élvezed a banki szoftverfejlesztést, de mi lenne, ha egy olyan vállalatnál tudnál elhelyezkedni szoftverfejlesztőként, aminek céljai mögé teljes szívvel és lélekkel állni tudnál? Ebben a helyzetben itt az ideje a munkakeresésnek! Ha valóban karriert szeretnél váltani, ne ess pánikba, csak olvass tovább!
  • Ne ess pánikba! A karrierváltás teljesen normális és csak néhány, szerencsés ember jár be egyenes karrierutat. Ideje tovább állni és valami hasonlóan, ha nem sokkal jobbat találni. A váltás nem azt jelenti, hogy a legelejéről kell kezdened. Azonosítsd az átvihető készségeidet! Valami a jelenlegi karriered felé vonzott téged, mi volt az? Például lehet, hogy kommunikációs egyetemet végeztél, mert szeretsz történeteket mesélni, de az első munkád, mint újságíró egyáltalán nem kielégítő. Számos lehetőséged áll előtted! Akár marketing íróként elmesélheted a vállalkozás fogyasztóinak élményeit vagy szabadúszó szövegíróként segíthetsz feltörekvő vállalkozásoknak az internetes jelenlétüket megalkotni. A szenvedély még mindig él és a kellő készségeid megvannak hozzá, így már ugye nem is annyira ijesztő belevágni?

A karrierváltás rémisztőnek tűnhet, de gondolj úgy rá, mint egy befektetésre a boldogságod érdekében. A Kelly mindig itt van és segít a következő lépés megtételében. Új karrierútban gondolkozol? Látogasd meg karrierközpontunkat!

 

Forrás:

https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/managing-your-career/what-to-do-if-youre-dissatisfied-with-your-career/
https://www.themuse.com/advice/what-to-do-when-you-realize-youre-in-the-wrong-career
https://www.indeed.com/career-advice/finding-a-job/how-to-deal-with-job-dissatisfaction