A munkavállalók megbecsülésének érdekes módjai – 4 példa a nagyvilágból

A munkavállalók megbecsülésének érdekes módjai – 4 példa a nagyvilágból

Azok a munkavállalók, akik úgy érzik, hogy nincsenek megbecsülve, kétszer nagyobb valószínűséggel kezdenek el új munka után nézni és 34%-al nagyobb eséllyel hagyják el jelenlegi munkahelyüket egy éven belül. Persze, ez teljes mértékben érthető – Még, ha élvezed is a munkádat, elég demotiváló tud lenni, ha senki sem értékeli azt.

Azonban nincs szükség vörös szőnyegre és reflektorfényre. Íme 4 cég, amely apróságokkal mutatja elismerését a munkavállalói felé:

  • Trollbabák és a farmerdzseki

A Red Velvet Events igazán egyedi módot talált arra, hogy kifejezze elismerését. Minden hétfőn, a közös heti meetingen valaki kap egy troll babát, amit büszkén kiállíthat az asztalán. Az előző heti nyertes jelölheti meg az újat elismerve, hogy az illető a héten minden elvárást felülteljesített. A csapattagok gyakran feldíszitettek ezt „ékszerekkel és tetkókkal.” vagy külön kastéllyal. Amikor a babára már nem fért több dekoráció, akkor ideje volt egy újat beszerezni.

2017-re már öt kis trollon voltak túl és úgy döntöttek, hogy ideje valami újnak.

Ma már inkább egy farmerdzsekivel mutatják ki elismerésüket. Kézzel festett csoda, amit a heti tulajdonos rá tud hajtani a székére. Ugyanúgy a hétfői meetingen kapja meg az illető előző tulajdonosától a lehetőséggel együtt, hogy egy picit hozzáadja a saját stílusát.

 

  • Csillagos rendofokozat a melegítőn

Az online kiskereskedelmi cég, a Groupon alkalmazottai igazán stílusosan ünneplik az ott töltött éveket. Az első évfordulón kapnak egy zöld Adidas dzsekit, amin a saját nevük és a vállalat logója van.

Minden újabb évfordulón kapnak egy csillagot a melegítőre.

 
(2 csillag a melegítőmön = 3 év)

Persze egy idő után eléggé zsúfolt lenne csillagokkal, szóval az ötödik évfordulóra kapnak egy enyhén ízlésesebb fekete változatot.

 „A Grouponnál, a munkavállalók elégedettsége a legfontosabb,” – magyarázza Nadia Rawlinson, A groupon nemzetközi HR csapatának egykori alelnöke. „A melegítődzsekiprogramunk segít a munkavállalóinknak, hogy kifejezzék büszkeségüket és csapatszellemüket és csak egy a sok közül, amivel megbecsülésünket kifejezzük.”

  • Bulizz, mintha 2089 lenne

A Three Girls Media egy marketingügynökség, ami 100%-ban távmunkában foglalkoztatja alkalmazottjait. Szerencsére kreativitás bőven akad, hogy munkavállalóit ünnepelje. Minden negyedévben, a vállalat rendez egy tematikus virtuális partit.
Eddig voltak már pizza partik, kávés beszélgetések és még közös kézművesóra is. A buli előtt, a vállalat küld mindenkinek egy kupont, hogy be tudjanak vásárolni a közös programra. Alkalmanként ez nagyjából 250 dollárba (Nagyjából 73 ezer forintba) kerül a vállalatnak, de ezt az apróságot nagyon kedvelik az ott dolgozók.

„Igyekszünk kimutatni, hogy értékeljük munkavállalóinkat és a kemény munkát, amit végeznek,” nyilatkozta Emily Sidley, a Three Girls Media publicitásért felelős igazgatója. „Egyénenként kezeljük őket, ami egy rettentő erős motiváció. A jelenlegi csapatunk a legjobb és legerősebb, ami valaha volt.”

  • Majdnem Elvis teljes életnagyságban

Néhány évvel ezelőtt, Eppstein Uhen Architects úgy döntött, hogy megünnepli egyik alkalmazottja teljesítményét és karrierjét. A csavar az volt az egészben, hogy megkértek egy helyi nyomdát, hogy készítsenek 4 darab életnagyságú kartonkópiát az illetőről, John Miceliről.

 

Míg az egyik karton hasonmás John-t mutatta munka közben, a többi inkább a hétköznapjairól szólt. Borozgatás, főzés és Elvis megszemélyesítés. Nem minden a munka körül forog. A család tagjaként fogja érezni magát az ember, ha a személyiségét is ünneplik az eredményei mellett.

Te megbecsülve érzed magad a munkahelyeden? Találd meg velünk a tökéletes karrierlehetőséget!

Forrás:
https://business.linkedin.com/talent-solutions/blog/employee-engagement/2019/5-ways-to-recognize-and-delight-your-employees