A munkahelyi rugalmasság még jelentősebb szerepet kap a jövőben

A munkahelyi rugalmasság még jelentősebb szerepet kap a jövőben

A következő öt évben a vállalatoknak nagyobb mértékben lesz szükségük változásokra nyitott munkavállalókra, mint valaha, vélik német HR szakemberek egy új kutatás alapján. Azonnali cselekvést sürgetnek.

„A digitális munkavilág követelményei“ című, majd 700 HR szakember bevonásával készített BPM (személyügyi menedzsereket tömörítő szövetség) tanulmánya szerint, a változásokra és rugalmasságra való nyitottság egyre fontosabb készség lesz a jövőben.

Eszerint a megkérdezettek majdnem 60%-a gondolja úgy, hogy a következő öt éven belül a változásokra való hajlandóság egyértelműen követelménnyé fog válni a majdani jelentkezőkkel szemben, míg az olyan soft skilleket (egyéb, nem szakmai készségek), mint például a kooperációs és kommunikációs képességet csak 40%, az önállóságot és szervezőkészséget már csak 34% találta a következő 5 éves időszakra meghatározó készségnek. Az IT ismeretek és szakmai ismeretek csak a negyedik, illetve ötödik helyen állnak a megkérdezetteknél.

Hiányos készségek

Kétségtelenül az alkalmazottak változásokra való hajlandóságban látják a megkérdezett HR szakemberek a legnagyobb hiányosságot. Míg majd minden harmadik megkérdezett látja biztosítottnak a szakmai kompetenciákat a jelenlegi alkalmazottaik körében, addig a munkavállalók rugalmasságát és változásokra való hajlandóságát csupán 7%-uk tapasztalja.

Új tanulási folyamatok segítségével biztosítottá válhatnának a kívánt készségek. Ugyanakkor a tanulmány rámutat arra is, hogy sok vállalat ezen tanulási folyamatok potenciálját nem aknázza ki. A megkérdezett HR szakembereknek több mint a fele használt már digitális tanulóprogramot, annak érdekében, hogy kollégáikat szakmailag tovább kepézhesse. Ezzel szemben a vállalatoknak csupán negyede nyúlt ehhez az eszközhöz, alkalmazottaik szociális és személyes kompetenciáinak támogatása érdekében.

Elke Eller, a BPM elnökasszonya cselekvést sürget. A problémát már politikai szintre emelték. Kérik, hogy az iskolákban és szakmai képzésekben is tegyék meg a megfelelő lépéseket a vonatkozó készségek fejlesztésének ügyében. Különben, figyelmeztet Eller, „a változásra való nyitottság hiánya a digitális munka világában egyenértékű probléma korunk munkaerőhiányával “, féke a növekedésnek és jólétnek.

Kompetenciák Jövőbeli Fontossága

 

 

Tanulmány „A digitális munkavilág követelményei“ a BPM és IW Consult 2018 jóvoltából.
Forrás:
https://www.humanresourcesmanager.de/news/flexibilitaet-wird-in-zukunft-noch-wichtiger-werden.html