5 órás munkanap? Lehetséges.

5 órás munkanap? Lehetséges.

Miként hat a produktivitásra, ha az ember lerövidíti munkaóráit, és hozzájárulhat-e az esélyegyenlőséghez?

1. Bátorság új dolgokhoz

A vállalatoknak fel kell venniük a tempót a digitális és kulturális változásokkal. Ehhez nyújt az „Munkavilág 4.0“ új ötleteket. Új formái a munkavégzésnek, új munkaidők, illetve új munkahelyi kultúra megteremtése az irodában. Ez a víziója egy jobb élet és jobb munka megvalósításának.

2. Az alkalmazott megbecsülése

A vállalat nem lehet sikeres munkavállalói nélkül. A változásokkal együtt új generáció jelent meg a munkapiacon, új követelményekkel. Ezekre a változásokra reagálnia kell a vállalatoknak, ha a munkaerőhiány korában érvényesülni szeretnének. A mai munkavállalóknál kifejezetten fontos a megbecsülés és az önálló munkavégzés. Ehhez szükségük van kibontakozásra munkahelyükön, illetve a munka-magánélet egyensúlyra.

3. Munka-magánélet egyensúly

„Élni, hogy dolgozhass“ életszemlélet lassan a „Dolgozz, hogy élhess“ felfogásba fordul át. Délelőttünk 100%-a a munkának, a délután pedig a hobbyknak, családnak és személyes elfoglaltságoknak áll rendelkezésre. A mindennapi pihenés által a munkavállalók képesek kibontakozni, kipihentebbek, és motiváltabbak a munkában.

4. Kihívások

Az 5 órás munkanap ugyanazzal a fizetéssel és szabadságigénnyel, egyike a lehetséges munkarend újra értelmezésének. Ennek érdekében a munkavállalókra kell fókuszálni, és kialakítani a szükséges környezetet ahhoz, hogy a munkavállalóka lehető legjobb teljesítményt nyújthassák. Mindemellett optimalizált munkafolyamatokra is szükség van. Ez azt jelenti, hogy a munkát zavaró tényezőket, mint például a mobiltelefonunk hangos csörgése, ki kell zárni, valamint célorientált meetingekre is szükség van. Mindehhez elengedhetetlen a munkavállalók az önálló munkavégzést lehetővé tevő közeg kialakítása, és a bizalom.

5. Növekvő produktivitás

Aki szeretné az eddig 8 órában elvégzett munkáját 5 órába sűríteni, növelnie kell produktivitását mintegy 40%-al. Ez óriási terhet jelent ezen munkavállalókra. Hogy mindezt megkönnyítsük, rögzítenünk kell tanulási folyamatainkat, továbbá elemeznünk kell tapasztalatainkat, eredményeinket. Ez segíthet bennünket a kívánt produktivitás elérésében.

6. Egészség

A pszichológiai eredetű megbetegedések növekedésében óriási szerepe van a munkahelyi kiégésnek és depressziónak. Az 5 órás munkanapok által az emberek egészségesebbek és hosszabb ideig képesek a munka világában maradni.

7. Esélyegyenlőség

Rövid munkanapok VS. részmunkaidő? Az 5 órás munkanap növeli a férfiak és nők közti esélyegyenlőséget. Nők, akik személyes okokból részmunkaidőben dolgoznak, a rövidített munkanapok által egyenrangú csapattagokká válhatnak. Az 5 órás munkanapok által a klasszikus szerepfelosztás is megtörne, a férfiaknak több idő jutna családjaikra, anélkül, hogy kevesebbet keresnének.

 

Az 5 órás munkanap tehát nem egészen annyira elképzelhetetlen, mint a legtöbben gondolják. Azonban ez nem azt jelenti, hogy egyszerűen kevesebbet dolgoznánk. Ugyanazt a munkát hatékonyabban elvégezni, hogy több idő jusson családunkra, barátainkra és hobbinkra.

 

  

Forrás:
https://www.humanresourcesmanager.de/news/fuenf-stunden-tag-sieben-gedanken.html