4 karrierépítő előnye a távmunkának

4 karrierépítő előnye a távmunkának

A legtöbben még mindig úgy gondolnak az otthonról dolgozásra, mint egy lehetetlen vágyálomra. Azonban a modern világban ez nem is lehetne távolabb az igazságtól. Egyre több és több vállalat építi be stratégiájába, ezáltal egyszerre csökkenti önköltségét és javítja munkavállalói morálját. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen hatással lehet ez a karrieredre.
Íme 4 karrierépítő lehetőség a távmunkában:

1.      Egyetemi tanulóként jó módja a tapasztalat-és jövedelemszerzésnek. Hajnalig a bárban állni vagy pincérkedni? Miért ne választanál valamit, ami nem csak neked, hanem a karrierednek is jó? Online marketing, ügyfélszolgálat és még többtucatnyi távmunkalehetőség, melyek nem csak jól fizetnek, de rengeteg karrierfejlődési lehetőséget is nyújtanak. A munkaidőt te osztod be és még az önéletrajzodon is jól fog mutatni. Mindenki jól jár!

2.      Ha valaki gondját viseled, akkor sem esel ki a munkaerőpiacról. A legtöbb fiatal szülőnek hatalmas stresszt jelent választani gyermekük és karrierjük közt. Gyakran hasonló helyzetbe kerülnek azok, akiknek családtagjuk beteg vagy mozgássérült. Nem tudnak hivatásos gondviselőt alkalmazni, ezért magukra kell ölteniük a szerepet. Néhány munkáltató lehetőséget ad ezeknek az embereknek, hogy rész-vagy teljes munkaidőben folytathassák munkájukat. De rengeteg távmunka lehetőség adatik számukra ügyfélkapcsolatápolásban, marketingben vagy akár grafikus álláskörökben is.

3.      Több álláslehetőség, kevesebb ingázás. Mivel távmunkát akárhonnan végezhetsz, ezért olyan virtuális álláslehetőségekre is pályázhatsz, melyek Földrajzilag távol esnek tőled. Ez kifejezetten előnyös azoknak, akik vidéki területeken laknak, valamint szakembereknek, akik az iparági csomópontot nehezen tudják megközelíteni.

4.      Fejleszteni tudsz bizonyos hasznos készségeket. A fegyelem elengedhetetlen, ha sikeres akarsz lenni az otthoni munka világában. A távmunka rákényszerít, hogy munkaidőd hatékonyan oszd be, valamint megtanít a megfelelő munkahelyi kapcsolattartásra. Nagyban fejleszti kommunikációs készségeidet, hogy munkatársakkal és ügyfelekkel folyamatos kapcsolatban kell maradnod.

A távmunka világa a lehetőségek tárházát nyitja meg karrieredben, szóval ne félj belevágni a keresésbe! És ha megtaláltad a virtuális állást, amit mindig is szerettél volna, akkor ne feledd: Kezeld úgy, mint bármilyen szokványos állást és add a teljesítőképességed maximumát! Végső soron a teljesítményed az, ami a karrieredet igazán előre fogja lendíteni.

Forrás:

https://www.forbes.com/sites/rachelritlop/2017/01/25/millennial-parents-5-tips-to-successfully-work-remotely-part-time/#5cabbe50497

https://www.kellyservices.us/us/careers/career-resource-center/managing-your-career/four-ways-a-remote-job-can-help-you-advance-your-career/