Innovatív megoldás az Assessment Centerek világában!

Kíváncsi arra, hogyan hoznak döntést leendő munkatársai időnyomás alatt? Hogyan kezelik a konfliktust csapaton belül? Egyáltalán kommunikálnak-e egymással mielőtt döntést hoznának?

A Kelly Services mindig is ismert volt arról, hogy hatékony és egyedi igényekre szabott HR megoldásokat nyújt partnerei számára. 2008 óta számos csoportos kiválasztási nap, ún. assessment center kidolgozásában és megvalósításában vettünk részt, magyar és angol nyelven egyaránt. Szolgáltatásunk magában foglalja a Megbízó által megszabott megfigyelendő kompetenciák alapján a feladatok kidolgozását, a forgatókönyv elkészítését, majd az AC napok koordinálását és háttértámogatását.

Ezúttal egy a piacon egyedülálló innovatív üzleti szimulációs játékkal bővítettük AC portfóliónkat: 

 

A szimulációs játék bemutatása 

A SimTeam egy vállalat működését modellező üzleti szimulációs játék, mely az egyes területek (HR, pénzügy, kereskedelem, vállalatirányítás) tevékenységének és döntéseinek egymásra és a teljes vállalati eredményre történő hatására épül.

A játék csapatokban történik, akik versenyben állva egymással, azaz a többi piaci szereplővel azt a célt tűzik ki maguk elé, hogy felépítsenek és sikerre vigyenek egy működő vállalkozást. A csapattagok különböző szerepeket testesítenek meg, mint a vállalat első számú vezetője, pénzügyi igazgatója, kereskedelmi vezetője illetve HR menedzsere. Az egymással versengő csapatok megrendeléseket és azok teljesítéséhez szükséges munkaerőt kell szerezniük a piacról, a teljesítés során pedig különböző nehézségekkel kell szembenézniük.

A szimuláció egy egyedileg fejlesztett szoftveres környezetben kerül lebonyolításra; a döntéshozatali környezet web böngészőn keresztül érhető el és előzetes telepítése nem szükséges. A játék rugalmas lehetőségeinek köszönhetően a Megbízó igényei alapján állítható be a kiindulási helyzet, az időkeret, valamint a vizsgálni kívánt készségek megfigyelését biztosító nehézségek.

 

Miben tér el a már megszokott AC feladatoktól?

A szimuláció során gyakorlatban, életszerű helyzetekben figyelhetőek meg olyan kompetenciák, mint az időnyomás alatti döntéshozatal, a csapaton belüli kommunikáció és konfliktuskezelés, a feladatok delegálása, valamint az érvelési és meggyőzési képesség. 

Mivel viszonylag kevés idő áll rendelkezésre új információk feldolgozására és egy komplex rendszer átlátására, a résztvevők ilyen jellegű mentális képességei is megmutatkoznak. 

A játék egyéni döntéshozatalt és csoportban való együttműködést egyaránt igényel, így mindkét terület megfigyelhető és elemezhető.

A SimTeam szimuláció előnye, hogy nagy variációs lehetőséget biztosít, a lefolyása kevésbé kiszámítható, mivel a játék alakulása a résztvevők reagálásától és döntéseitől függ.

Az életszerű kiindulási helyzetnek köszönhetően a résztvevők bevonódásának mértéke nagyobb, így pontosabb és hitelesebb képet kapunk a pályázókról/játékosokról.

 

Assessment Center felépítése

• A Kelly Services előzetes megbeszélés keretén belül egyezteti Megbízóval a megfigyelni kívánt szempontokat, és összeállítja az AC forgatókönyvét. A szimulációs játék ideális csoportos feladatnak, melyeket egyéni feladatokkal érdemes kiegészíteni a jelöltek teljes körű felmérése érdekében. A megbeszélés során ugyancsak körvonalazzuk a játék kiindulási helyzetét és nehézségi fokát.

• A Megbízó által kijelölt megfigyelőknek a Kelly egy rövid tréning során bemutatja a játékot, akiknek lehetőségük nyílik működés közben is megfigyelni azt. Ezen túl ismertetjük a megfigyelendő kompetenciákat és a megfigyelés során használandó dokumentumokat, valamint az AC forgatókönyvét.

• Az AC során a Kelly Services biztosítja a forgatókönyv zökkenőmentes lebonyolítását, a jelöltek koordinálását, illetve igény esetén megfigyelőként részt vesz az egyéni feladatokon is.

• Az üzleti szimuláció megkezdése előtt a Kelly fél órában ismerteti a játék szabályait és működésielvét a résztvevőknek, akiknek ezt követően egy hatvan perces játék során lehetőségük nyílik kipróbálni azt, miközben felépítenek a kezdetektől egy működő vállalkozást. A megfigyelés már itt megkezdődik, és elsősorban a döntéshozatali, információfeldolgozási és kommunikációs képességekre koncentrálódik.

• Egy rövid szünet után a játékosok egy intenzív fél órás szimuláció során egy krízishelyzetben lévő vállalkozás stabilizációját kapják célul, itt már a stresszhelyzetek kezelése, a szűk határidők melletti
döntéshozatal és a konfliktuskezelési készségek megfigyelése is lehetővé válik.

• A feladatokat követően a Kelly részt vesz a megfigyelőkkel együtt a jelöltek kiértékelésében, melyről jegyzeteket készít, amit 48 órán belül írásos értékelés formájában megküld a Megbízónak.

Mikor ajánljuk?

• Alkalmazható pályakezdők és munkatapasztalattal rendelkező, akár vezető beosztású résztvevők esetében is, mivel a játék nehézségi foka változtatható és kevés meglévő ismeretet/szaktudást igényel.  

• Minden olyan pozíció esetében sikeresen alkalmazható, ahol a munkavállalók elemzési, döntéshozatali és kommunikációs képességeiket használják és csoportban zajlik a munkavégzés. 

• Elsősorban nagyobb volumenű toborzási projektek megvalósításában segíthet, az ideális résztvevői létszám 12-16 fő.

Follow us on Twitter